Mastercam - CAD
Mastercam

CAD

Cu Mastercam CAD proiectarea asistata devine mai usoara ca niciodata. Fiecare caracteristica
este ‘vie,’ si permite utilizatorului sa efectueze modificari rapide pana obtine rezultatul dorit.

Mastercam pune la dispozitia utilizatorului un important set de functii de modelare CAD si instrumente de modelare CAD pentru CAM
care scurteaza foarte mult timpul de progarmare CAM si generare a fisierelor NC .


Proiectare pentru Fabricatie sau CAD pentru CAM.

Functiile si instrumentele specifice proiectrarii implementate in Mastercam sunt gandite pentru un singur lucru – reperul sa ajunga cat mai repede cu putinta sa fie prelucrat . Chiar daca se importa un model 3D (CAD) sau este proiectat direct, algoritmii CAD implementati in Mastercam pun la dispozitia inginerului un control complet asupra detaliilor chiar si pentru cele mai complexe repere.

Importa modele 3D din orice tip de format.
Mastetracam accepta o gama larga de formate de fisiere , printre care mentionam IGES, Parasolid®, SAT (ACIS solide), AutoCAD® (DXF, DWG, si Inventor™ ), SOLIDWORKS® (inclusiv arborele de comenzi) Solid Edge®, SpaceClaim, STEP, EPS, CADL, STL, si multe altele. Module speciale de import sunt create pentru Siemens NX, CATIA®, Pro/E (PTC Creo), etc.

Chiar daca se porneste de la un model CAD 3D sau desen de executie (chiar si in format printat) Mastercam pune la dispozitia inginerului un set de instrumente CAD puternice care permit proiectarea si modelarea rapida in vederea fabricatiei.

Lucrul pe modelul 3D al clientilor...
Pregatirea unui model 3d, pentru fabricatie, provenit dintr-un format extern poate genera o serie de provocari din punct de vedere al modelarii.
De cele mai multe ori trebuiesc reparate si regenerate suprafete, astupate anumite cavitati (in functie de ordinea operatiilor), modificate solide, etc. Mastercam vine in ajutorul inginerului cu un set de instrumente gandite special pentru astfel de operatii.
De obicei inginerul primeste doar modelul 3D al reperului de executat. Cade in sarcina inginerului de a genera si restul elementelor (ex. sistemul de prindere) care concura la realizarea unui proces de prelucrare. Si in aceasta situatie Mastercam, vine in ajutorul inginerului prin functii tipice de creare si editare a suprafetelor dar si prin functii specifice proiectarii dinamice prin care efectiv "se trage" de suprafete/muchii.
Mastercam ofera utilizatorului instrumentele necesare transformarii unui model CAD in reper prelucrat in cel mai scurt timp posibil. Mastercam va recunoaste diferite caracteristici geometrice chiar si pe modele solide fara un istoric in spate (ex. modele importate in format stp) si va da utilizatorului "puterea" de a le edita prin simple click-uri

 

 

 


…Sau pur si simplu generarea modelului de la 0.
Cu un modul CAD puternic la dispozitie sistemul CAM devine mult mai eficient. Mastercam pune la dispozitia utilizatorului un set complet instrumente pentru modelare 1d - wierframe, suprafete, si solide bazat pe istoric. Un puternic sistem hibrid Mastercam permite genererea, combinarea si prelucrarea oricarui model CAD potrivit aplicatiilor utilizatorului. Dimensioarea rapida si instrumentele de analiza geometrica a entitatilor asigura modelarea CAD necesara generarii unor traiectorii precise si a unui cod NC adecvat.

Modelare dinamica ("tragere", "impingere"), stergerea si editarea directa a caracteristicilor solidelor importante, chiar daca nu au istoric .

 

 

 

Inapoi la produse

 

Proiectare | Frezare | Strunjire | Taiere cu fir | Routre | frezare/strunjire | Expert Elvetian | Noutati | Module suplimentare

 

CNC Software

Acasa | Despre noi | Contact

22 Hataas str. P.O.B 2182 Kfar Saba, 4442524 Israel
Copyright © 2014 NCS Technological Solutions Ltd. All Rights Reserved.